Menu


MENU I ( 215 PLN / OSOBA)


ZUPY

ROSÓŁ TRADYCYJNY DROBIOWO - WOŁOWY Z MAKARONEM  LUB KREM ZE ŚWIEŻYCH WARZYW Z DODATKIEM IMBIRU I ŚWIEŻEJ ŚMIETANKI

DANIE GŁÓWNE

DLA DZIECI PANIEROWANE POLĘDWICZKI DROBIOWE
 KARKÓWKA PIECZONA SZPIKOWANA CZOSNKIEM –  50%
PIERŚ DROBIOWA FASZEROWANA PASTĄ SZPINAKOWO - SEROWĄ W SOSIE KOPERKOWYM – 100 %
GOLONKI  INDYCZE PIECZONE W CIEMNYM PIWIE I WARZYWACH - 50 %

DODATKI

PIECZONE ZIEMNIAKI Z DODATKIEM ZIÓŁ
 DLA DZIECI KOLOROWE FRYTKI
PIECZYWO
ZESTAW SURÓWEK

PRZEKĄSKI ZIMNE

ROLADA Z BOCZKU FASZEROWANA MIĘSEM
PIECZEŃ RZYMSKA Z OLIWKAMI I MARYNOWANYMI GRZYBKAMI
WYKWINTNE TYMBALIKI Z INDYKA
FILECIKI ŚLEDZIOWE MACEROWANE W OLEJU Z DODATKAMI Z RAZOWYM CHLEBEM
 JAJKA NA DWA SPOSOBY (WIOSENNE  I Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM)
SAŁATKA WIOSENNA Z KIEŁKAMI
SAŁATKA KRABOWA
SMALEC WIEJSKI PO POLSKU I NA OSTRO PO MEKSYKAŃSKU
 OGÓRKI KISZONE LUB MAŁOSOLNE
 SOSY: CZOSNKOWY, KOPERKOWY, MUSZTARDA, KETCHUP

DANIA Z GRILLA

 MARYNOWANA KARKÓWKA
KRUPNIOK ZAPIEKANY Z BUKIETEM WARZYW
GRILLOWANE WARZYWA
ZESTAW SOSÓW

PRZEKĄSKI CIEPŁE
(po północy)

BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM

NA SŁODKO

DOMOWA DROŻDŻÓWKA Z OWOCAMI SEZONOWYMI
                          
    DODATKOWO

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
WODA Z CYTRYNĄ
                                  


MENU II (230 PLN / OSOBA)

ZUPY

ROSÓŁ TRADYCYJNY DROBIOWO - WOŁOWY Z MAKARONEM LUB KREM Z POMIDORÓW Z DODATKIEM MOZZARELI

DANIA GŁÓWNE

 DLA DZIECI PANIEROWANE POLĘDWICZKI DROBIOWE
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE KURKOWYM - 100 %
BIODERKA DROBIOWE OWIJANE BOCZKIEM WĘDZONYM Z WARZYWAMI - 50%
MARYNOWANY FILET Z PSTRĄGA  PROSTO Z PIECA - 50 %

DODATKI

DLA DZIECI KOLOROWE FRYTKI, PIECZONE ZIEMNIAKI Z DODATKIEM ZIÓŁ
PRZEKĄSKI ZIMNE
SCHAB NADZIEWANY ŚLIWKĄ I MORELĄ
PASZTET WIEJSKI
KARKÓWKA PIECZONA
RYBY W POMIDORACH
WYKWINTNE TYMBALIKI Z KACZKI
JAJECZNE TRIO (WIOSENNE, Z ŁOSOSIEM, Z CZERWONYM KAWIOREM)
SAŁATKA Z AVOKADO I PRAŻONYMI PESTKAMI
 KOLOROWA SAŁATKA Z KREWETKAMI
SMALEC PO POLSKU I NA OSTRO PO MEKSYKAŃSKU
OGÓRKI KISZONE LUB MAŁOSOLNE
PIECZYWO
SOS CUMBERLAND, SOS CZOSNKOWY, KETCHUP, MUSZTARDA
ZESTAW SURÓWEK

DANIA Z GRILLA

MARYNOWANA KARKÓWKA
 KIEŁBASA BIAŁA Z INDYKA
 GRILLOWANE WARZYWA
 ZESTAW SOSÓW

PRZEKĄSKI CIEPŁE
(po północy)

BARSZCZ CZERWONY 
 MIX PIEROGÓW

NA SŁODKO

DOMOWA DROŻDŻÓWKA Z OWOCAMI SEZONOWYMI
                          
    DODATKOWO

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
WODA Z CYTRYNĄ

MENU III (250 PLN / OSOBA)

ZUPY

ROSÓŁ TRADYCYJNY DROBIOWO - WOŁOWY Z MAKARONEM LUB KREM Z PIECZAREK

DANIA GŁÓWNE
DLA DZIECI PANIEROWANE POLĘDWICZKI DROBIOWE
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE KURKOWYM - 100 %
PIECZONE UDA INDYCZE W SOSIE ŻURAWINOWYM - 50%
 MARYNOWANY FILET Z ŁOSOSIA  PROSTO Z PIECA - 50 %

DODATKI

DLA DZIECI KOLOROWE FRYTKI, PIECZONE ZIEMNIAKI Z DODATKIEM ZIÓŁ, BRĄZOWY RYŻ
PRZEKĄSKI ZIMNE
 SCHAB NADZIEWANY ŚLIWKĄ I MORELĄ
 PASZTET Z DZIKA
KARKÓWKA PIECZONA
DORSZ W POMIDORACH
WYKWINTNE TYMBALIKI Z KACZKI
JAJECZNE TRIO (WIOSENNE, Z ŁOSOSIEM, Z CZERWONYM KAWIOREM)
SAŁATKA Z AVOKADO I PRAŻONYMI PESTKAMI
 KOLOROWA SAŁATKA Z KREWETKAMI
SMALEC PO POLSKU I NA OSTRO PO MEKSYKAŃSKU
 OGÓRKI KISZONE LUB MAŁOSOLNE
PIECZYWO
SOS CUMBERLAND, SOS CZOSNKOWY, KETCHUP, MUSZTARDA
ZESTAW SURÓWEK

DANIA Z GRILLA

 MARYNOWANA KARKÓWKA
 SZASZŁYKI DROBIOWE
GRILLOWANE WARZYWA
 ZESTAW SOSÓW

PRZEKĄSKI CIEPŁE

BARSZCZ CZERWONY  Z  MIXEM PIEROGÓW

NA SŁODKO

DOMOWA DROŻDŻÓWKA Z OWOCAMI SEZONOWYMI
                          
    DODATKOWO

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
WODA Z CYTRYNĄ




POPRAWINY :

Proponuję następujące opcje poprawin: czas trwania 5 godzin - 14.00-19.00 lub 15.00-20.00. 
Koszt składa się z opłaty stałej za wynajem obiektu - 4500 pln + wybrany wariant menu ( cena za osobę ). 

WEDDING PICNIC  45 pln / osoba
(ognisko, pochodnie, niskie stoliki na trawie połączone z drewnianymi ławami)

Menu:
- żurek szefa kuchni
- dwa rodzaje lemoniad: cytrynowa, pomarańczowa
- food box: kiełbasa biała, ser oscypek, pieczarka, ziemniak w łupince, pianki american mallow
- sos tatarski
- owoce
- dania z wesela
- kawa i herbata


GARDEN PARTY  35 pln / osoba 
(spotkanie w ogrodzie, ławy drewniane, żarówki, pochodnie)

Menu:
- barszcz czerwony
- sałatka z bukietem warzyw sezonowych
- lemoniady cytrynowa, pomarańczowa
- kawałki arbuza
- burgery z grilla
- sos czosnkowy, musztarda, ketchup
- kawa i herbata
- dania z wesela

AFTER WEDDING 20 pln /osoba
(tradycyjne poprawiny, wewnątrz z możliwością wyjścia do ogrodu)

Menu:
-barszcz czerwony
-ziemniaki pieczone
-kawa i herbata
-dania z wesela

DODATKOWO: 

Spiżarnia - 25 pln / osoba
(degustacja regionalnych dóbr natury, swojskie wyroby)

Deska serów, półmisek ryb wędzonych, smakołyki ze słoików, wędzone i suszone mięsa, wędzone kiełbasy, galantyna mięsna, warzywne przetwory, świeże warzywa, domowy chleb, masełko smakowe, chrzan, ćwikła, sosy, suszone owoce 

Istnieje możliwość zapewnienia alkoholu oraz napojów we własnym zakresie - koszt 15 pln/ os.

Koszt profesjonalnego barmana - 350 zł / wieczór 


Dzieci do lat 5 - gratis 
5 - 12 lat - 50 % ceny
obsługa wesela ( Dj, fotograf ) - 50 % ceny